good morning hotel göteborg

Tema

fågel fenix tommy körberg Traditionella botare en resurs i kampen mot HIV och aids

örebro universitetssjukhus adress Att involvera traditionella botare kan förbättra effektiviteten i kampen mot HIV/aids i Moçambique. Ett närmare samarbete mellan dessa lokalt och sjukhusen skulle kunna fånga upp patienter i ett tidigare skede och ge behandlingar större chans att verka, visar socialantropologiska studier på plats.

macoteket stockholm götgatan Socialantropologen Margarida Paulo har genomfört fältstudier för sin avhandling i Mafalala, en stadsdel i huvudstaden Maputo, sedan 2013. Från de fattiga människornas berättelser där har hon kunnat teckna en mer nyanserad bild av HIV/aids-problematiken än så som frågan ofta beskrivs.

vit dvärgschnauzer temperament HIV/aids-frågan är mer komplex vad som ofta erkänns, menar Margarida Paulo. Och måste hanteras därefter.

groupon malmö frisör Framför allt visar hennes resultat att kunskapen måste öka bland såväl fattiga människor som inom icke-statliga organisationer och myndigheter.

jägarexamen pris umeå nyttig chokladsås kakao Gratis kondomer väckte misstankar
– Frivilligorganisationer och statliga organ måste få en djupare förståelse för fattigas vardagssituation”, säger Margarida Paulo och tar som exempel ett tajming för att erbjuda folk att testa sig.

instrumentbräda bil tecken – Om personer inte dyker upp för ett test är det inte nödvändigtvis på grund av att de inte vill bli testade. Det kan istället vara att de har fullt upp med att leta efter dagsverken.

gode spisesteder århus c Motsvarande fann hon fördomar bland fattiga människor mot ansträngningar från icke-statliga organisationer och regeringen.  Exempelvis misstankar om att utdelning av gratis kondomer kan vara ett sätt att försöka döda de fattiga.

lätt stukning handled – Deras uppfattning var att om något ges gratis måste det vara av dålig kvalitet. Dåliga kondomer kan vara ett sätt att locka människor in i en känsla av säkerhet, medan de i realiteten blir smittade, säger Margarida Paulo.

byta namn på wifi mac mönster square dance kjol Söker sig till traditionella botare
Ett annat område där förbättringar måste till gäller informationskampanjer.

är blomman linnea fridlyst – Det finns massa sådan, men de använder ofta ett tekniskt språk som inte förstås av de människor de vill nå, säger Margarida Paulo. Alla pratar inte portugisiska. Och ord som ”virus” är det inte självklart att alla förstår.

skinnjacka herr malmö Att besöka ett sjukhus med speciella ingångar för patienter med hiv / aids är stigmatiserande och ett säkert sätt att bli socialt utfrusen. Därför tvekar folk att besöka sjukhus om de misstänker att de har fått HIV. Snarare besöker de en traditionell botare.

kvartetten som sprängde kattvals cd Ett närmare samarbete mellan dessa botare och sjukhusen skulle kunna fånga upp patienter i ett tidigare skede och ge behandlingar större chans att verka.

hotell malmö pool ta bort tandsten på hund pris göteborg Bekämpa fattigdomen
I ett mer långsiktigt perspektiv pekar Margarida Paulo också på vikten av fattigdomsbekämpning för att effektivisera kampen mot HIV/aids. Utan adekvat utbildning måste många fattiga människor förlita sig på dagsverken för sitt livsuppehälle. Ofta som sexarbetare. Att inte veta hur man ska klara sig från dag till dag gör det svårt för smittade personer att planera och fortsätta med en behandling.

ont i bäckenet cancer – Jag tror inte att svaret är att bara ge ut bidrag. Människor måste utbildas, så att de själva kan ta kontroll över sitt dagliga liv, säger Margarida Paulo

utvecklingsersättning hur länge sociala utgifter företag Kontakt:
Margarida Paulo, [email protected]

snygga kläder online dam hemkop farsta centrum öppettider Avhandlingen:
Dagliga kamp mot hiv / aids i Mafalala, Maputo (Moçambique)

Läs också

träna förkyld inte ont i halsen siemens spishäll bäst i test Vi finns där du är descargar serie shogun español latino prova på kampsport uppsala @forskningsnyhet

det verkar översatt engelska
kärlek citat barn

Traditionella botare en resurs i kampen mot HIV och aids

hur säger man buckla på engelska  lästid ~ 2 min
bröllopsdagar 25 år
storel ab borås