söndagsmiddag stockholm 2015

Tema

husets hjärta spisar i gamla hus Hälsoprojekt minskade inte ungas stillasittande

barn festklänningar södertälje Stillasittande ungdomar i Angered blev mer aktiva under ett hälsofrämjande projekt i samarbete med Göteborgs universitet. Men effekten bestod inte, även om insatserna ökat hälsan på andra sätt.

bygga säng husbil Medan det hälsobefrämjande forskningsprojektet i Göteborgsförorten Angered pågick visade resultaten att ungdomarna var ungefär lika fysiskt aktiva som ungdomar från andra områden i Sverige, med högre socioekonomisk status. Men forskningen visar att det är svårt att få till en bestående förändring. Trots goda erfarenheter visade det sig att interventionen inte hade någon positiv effekt efter två år.

längdskidor stockholm tävling Doktoranden Andreas Fröberg har i sin avhandling sett att ungefär hälften av ungdomarna nådde rekommendationerna om fysisk aktivitet – det vill säga 60 minuter eller mer per dag av fysisk aktivitet på måttlig till hög intensitet ­– och att pojkar överlag var mindre stillasittande och mer fysiskt aktiva jämfört med flickor.

fattaru första femman lyrics Avhandlingen bygger på data insamlade inom ett tvåårigt hälsofrämjande interventionsprojekt med fokus på bland annat fysisk aktivitet, kost, egenmakt och delaktighet. Stillasittande och fysisk aktivitet mättes med avancerade rörelsemätare. 114 ungdomar i årskurs 7 på tre skolor deltog från start i studien.

speltips på stryktipset största länderna befolkning Ungdomarna aktiva i projektet
Vid tidigare interventioner har i förväg beslutats vilken typ av hälsobefrämjande aktiviteter som ska göras. Vanligtvis har det handlat om fler idrottslektioner eller erbjudande om fysisk aktivitet i anslutning till skoldagen. I det aktuella hälsofrämjande projektet skapades aktiviteterna istället genom ett samarbete mellan forskargruppen och de deltagande Angeredsungdomarna.

portalen norrköping svt – Ungdomarna hade flera förslag och idéer på aktiviteter kring fysisk aktivitet, exempelvis muskelstärkande aktivitet med kroppen som belastning, promenad med stegräknare, jogging och löpning, dans och olika idrotter. Därutöver genomförde vi aktiviteter med teoretiska inslag, däribland sökning och sammanställning av hälsovinster av regelbunden fysisk aktivitet. Överlag var upplevelsen att ungdomarna uppskattade att samarbeta med varandra och tog ansvar för att planera och organisera olika interventionsaktiviteter, säger Andreas Fröberg

otäck i skåne ärmlöst arabiskt plagg 3 bokstäver Inte meningslöst
Trots dessa positiva erfarenheter visar avhandlingen att interventionen inte hade någon positiv effekt när stillasittande och fysisk aktivitet mättes med avancerade rörelsemätare vid uppföljningen efter två år.

hamnkrogen härnösand lunch Slutsatsen är trots detta inte att hälsoprojektet var meningslöst.

billiga raketer malmö – Nej, överlag har vi inom projektet positiva erfarenheter av att samarbeta med ungdomarna. Det är möjligt att interventionen har positiva effekter på stillasittande och fysisk aktivitet på längre sikt. Interventionen kan också ha haft positiva effekter på andra hälsoutfall, säger Andreas Fröberg.

bumpy på svenska vinsta hundcenter sorterargatan vällingby Avhandlingen:
att få ut något på engelska

påsklovsaktiviteter stockholm 2016 tiggare tjänar miljoner Kontakt:
Andreas Fröberg, institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet, [email protected], 073-722 70 26

Läs också

världens rikaste land lista 2015 på mäster olofs tid ackord Vi finns där du är rättegång offentlig handling vintern 1966 frös ihjäl @forskningsnyhet

five five nails mood öppettider
ändra kod cykellås

Hälsoprojekt minskade inte ungas stillasittande

tryckeri örebro universitet  lästid ~ 2 min
köpa lägenhet gran canaria arguineguin
uzman erbaş alımı yaş sınırı 2016